WOODEX AQUA SOLID - antiseptic pentru lemn

Antiseptic de acoperire, Vopsea lemn exterior.

Antiseptic pentru lemn opac pe bază de apă, acrilat / alchidic, pentru utilizare în exterior.

A se utiliza pentru tratamentul reînnoit al suprafețelor vechi, decolorate de lemn, și, de asemenea, atunci când se dorește o culoare uniformă pe suprafețele vechi și noi de colorare a lemnului. Potrivit și pentru utilizarea pe lemn nou și impregnat cu presă. Obiectele tipice sunt pereții, plăcile de acoperire, gardurile, ramele ferestrelor etc. Pentru suprafețele de bușteni recomandăm pete de lemn transparente WOODEX.

1.554,00 MDL
cu TVA
Volum
Cantitate

Pregătirea suprafeței

SUPRAFAȚĂ NOUĂ DIN LEMN: Tratați cât mai curând posibil suprafața din lemn care este supusă tulpinilor meteorologice. Cel puțin cel mai bine se vor face pretratamente, impregnare și amorsare în vara construcției. Îndepărtați de pe suprafață toate materiile libere, murdăria și praful. Spălați suprafețele murdare și / sau ciuperci cu detergent pentru fațade RENSA FACADE. Periați detergentul pe suprafață și lăsați-l să producă efect cât mai mult timp posibil. Cu toate acestea, suprafața nu trebuie să se usuce. După aceasta, clătiți bine suprafața cu apă curată și lăsați să se usuce complet. Tratați suprafața din lemn cu un conservant transparent pentru lemn din seria WOODEX. Se lasă să se usuce o zi. Aplicați prin pulverizare sau perie. Tratați cu atenție bobul de capăt. Suprafața tratată cu ulei de amorsare este apoi amorsată cu WOODEX AQUA SOLID diluat abt. 10% din volum. Se lasă să se usuce pentru cca. 12 h. Aplică cu pensula. Când vopsiți prin pulverizare, terminați suprafața vopsită umedă cu o perie. Pentru a obține cel mai durabil tratament, NORDICA PRIMER poate fi utilizat și pentru amorsare. Timpul de uscare este de 1–3 zile, în funcție de temperatura și umiditatea aerului. Tratați cu atenție bobul de capăt. SUPRAFAȚĂ DE LEMN VOPSITĂ ANTERIOR SAU VECHI: Înlocuiți sau reparați piesele din lemn care sunt în stare proastă. Îndepărtați materialele libere, vopseaua slabă sau slab aderentă sau uleiul de amorsare, precum și straturile de lemn gri sau pufoase, de ex. răzuire, periere de sârmă sau utilizarea unui încălzitor cu infraroșu. Evitați deteriorarea inutilă a suprafeței de lemn. Aderența unui strat vechi, gros de vopsea la substrat poate fi slăbit atât de mult încât vopseaua ar trebui îndepărtată chiar dacă pare intactă. Spălați suprafețele cu detergent pentru fațade RENSA FACADE. Periați detergentul pe suprafață și lăsați-l să producă efect cât mai mult timp posibil. Cu toate acestea, suprafața nu trebuie să se usuce. După aceasta, clătiți bine suprafața cu apă curată și lăsați să se usuce complet. Evitați udarea inutilă a structurilor din lemn în timpul spălării. Suprafața de lemn goală a pieselor deteriorate este tratată cu un conservant pentru lemn din seria WOODEX. Se lasă să se usuce timp de 1 zi. După aceea amorsați piesele deteriorate cu WOODEX AQUA SOLID diluat în cantitate. 10% din volum. Se lasă să se usuce pentru cca. 12 h

Aplicare

Înainte de utilizare, amestecați bine vopseaua. Vopseaua este subțiată cu apă cu 5 - 15% din volum atunci când este necesar. Diluarea încetinește oarecum uscarea vopselei și, prin urmare, ușurează aplicarea pe timp cald. Cu toate acestea, diluarea poate afecta acoperirea vopselei. Pentru a evita diferențele de culoare atunci când vopsiți suprafețe uniforme mari, vopseaua din același lot de nuanțare trebuie utilizată pentru întreaga suprafață și / sau amestecați o cantitate suficientă de vopsea în același vas. Aplicați WOODEX AQUA SOLID cu pensula. Când vopsiți prin pulverizare, terminați suprafața vopsită umedă cu o perie. Dimensiunea recomandată a duzei pentru pulverizarea fără aer este de 0,017-0,021 ”. Suprafețele amorsate sau vopsite anterior sunt acoperite de sus de 1-2 ori în funcție de grosimea suprafeței, de culoarea substratului și / sau de acoperirea culorii. Evitați filmele de vopsea prea groase pe suprafețele de bușteni.

Condiții de aplicare

Suprafața de vopsit trebuie să fie uscată. Umiditatea lemnului trebuie să fie sub 20% din greutatea uscată a lemnului. În timpul perioadei de aplicare și uscare, temperatura aerului ambiant, a suprafeței și a vopselei trebuie să fie peste +5 ° C și umiditatea relativă a aerului sub 80%. Evitați aplicarea în lumina directă a soarelui. Dacă temperatura suprafeței de vopsit depășește +40 ° C, proprietățile de aplicare și aderența vopselei se pot deteriora.

Depozitare

Trebuie păstrat bine închis și păstrat la rece. NU TREBUIE SĂ ÎNGELAȚI.

AD00122

Fișa cu date

Solide
aprox. 37% din volum
Compuși organici volatili (COV)
Valoare limită VOC UE (kat A / e): 130 g / l. VOC-ul produsului: max. 130 g / l.
Luciu
Semi lucios
Intensitae luciu
23-27
Sistem de nuanțare
Teknomix
Densitate
cca. 1,2 g/ml
Timp de uscare - acoperibil
acoperibil după 12 ore. Condițiile reci și / sau umede încetinesc procesul de uscare
Diluant
Apă
Curățare
Spălați echipamentul imediat după utilizare cu apă caldă și curățator de perii RENSA BRUSH.
Lavabilitate și rezistență la uzură
Bună
Ambalaj
de bază 1 și 3: 0,9 L, 2,7 L, 9 L, 18 L
Marcaje de siguranță
A se vedea fișa cu date de securitate.