HELO 15 - lac special mat

Lac special mat

HELO 15 este un lac pe bază de uretan / alchid cu uscare rapidă, cu proprietăți bune de rezistență. Lacul este potrivit pentru lăcuirea tuturor lucrărilor de lemn exigente în interior și exterior. Finisaj: mat.

Exemple de utilizări sunt podelele din lemn, mobilierul și alte suprafețe de lemn ori de câte ori se dorește un strat de lac durabil.

HELO 15 produce o peliculă de lac dură și în același timp elastică, care rezistă la abraziune și la impacturi. Detergenții, grăsimile sau uleiul nu îl deteriorează.

522,39 MDL
cu TVA
Volum
Cantitate

Pregătirea suprafeței

Curățați suprafețele de grăsime și murdărie. Spălați suprafețele lăcuite cu detergent de vopsea RENSA SUPER. Straturi de lac vechi, intacte, mat. Dacă vechiul strat de lac este fragil sau descuamat, acesta este îndepărtat prin răzuitor și îndepărtarea vopselei. Se poate folosi și arderea cu precauție. După aceea, suprafața este șlefuită și praful de șlefuit este îndepărtat cu atenție. Obiectele care sunt destinate utilizării în exterior sunt înaintea lăcuirii amorsate cu conservant din lemn transparent din seria WOODEX. Șlefuiți din nou suprafața înainte de lăcuire și îndepărtați praful.

Aplicare

Înainte de utilizare, amestecați lacul până la fundul cutiei. Utilizați întotdeauna luciul HELO 90 pentru amorsare și subțire, adăugând aproximativ 20% TEKNOSOLV 1621. Șlefuiți ușor și îndepărtați praful înainte de acoperirea superioară. Se acoperă cu HELO 15 nediluat prin aplicarea a 1 - 3 straturi. Șlefuiți ușor și îndepărtați praful dintre toate straturile de lac. Aplicați lacul cu o perie de lac largă. Trebuie să existe o ventilație bună în timpul aplicării și al perioadei de uscare a lacului. Notă! Pentru utilizare la exterior recomandăm lacul colorat.

Condiții de aplicare

Suprafața care trebuie lăcuită trebuie să fie uscată. În timpul perioadei de lăcuire și uscare, temperatura aerului ambiant, a suprafeței și a lacului trebuie să fie peste +10 ° C și umiditatea relativă a aerului sub 80%.

întreținere

Suprafața lăcuită atinge duritatea și lavabilitatea finală în decurs de 3-4 săptămâni. Manevrarea și spălarea dură trebuie evitate în această perioadă. Suprafețele colorate pot fi curățate cu o cârpă umedă sau cu un mop. Folosiți un detergent neutru. Suprafețele foarte murdare pot fi ulterior curățate cu un detergent universal ușor alcalin.

Depozitare și păstrare

Trebuie păstrat bine închis și păstrat la rece.

AD00053

Fișa cu date

Solide
41% din volum
Compuși organici volatili (COV)
Valoarea limită a COV UE (kat A / i): 500 g / l. VOC-ul produsului: max. 500 g / l.
Luciu
Mat
Sistem de nuanțare
Teknomix
Densitate
cca. 0,9 g/ml
Rată de împrăștiere practică
10 - 14 m² / l
Timp de uscare - fără praf
după 1 oră
Timp de uscare - la atingere
după 6 ore
Timp de uscare - acoperibil
după 16 ore
Diluant
TEKNOSOLV 1621 (nafta solvent)
Curățare
TEKNOSOLV 1621 (nafta solvent)
Ambalaj
0,45 L, 0,9 L, 2,7 L, 9 L
Marcaje de siguranță
A se vedea fișa cu date de siguranță. NOTĂ! Datorită pericolului de autoaprindere, orice deșeuri din produs, ceață de pulverizare și cârpe murdare etc. trebuie păstrate într-un loc rezistent la foc în recipiente etanșe. Este recomandată și imersiunea în a