HELO 90 - lac special lucios

Lac lucios special

HELO 90 este un lac pe bază de uretan / alchid cu uscare rapidă, cu proprietăți bune de rezistență. Lacul este potrivit pentru lăcuirea tuturor lucrărilor de lemn exigente în interior și exterior. Finisaj: luciu complet.

Exemple de utilizări sunt parchetul din scândură și parchet, mobilierul, iahturile și alte suprafețe din lemn ori de câte ori se dorește un strat de lac durabil.

522,39 MDL
cu TVA
Volum
Cantitate

HELO 90 oferă o rezistență excelentă la acțiune de vreme și apă. Folia de lac are o bună reținere a luciului și nu se fisurează și nu se dezintegrează. Lacul conține absorbant UV și, prin urmare, stratul rezultat îngălbenește foarte puțin. Protejează prelucrarea lemnului împotriva cenușării și crăpăturilor. HELO 90 produce o peliculă de lac dură și în același timp elastică, care rezistă la abraziune și la impacturi. Detergenții, grăsimile sau uleiul nu îl deteriorează.

Pregătirea suprafeței

Curățați suprafețele de grăsime și murdărie. Spălați suprafețele lăcuite cu detergent de vopsea RENSA SUPER. Straturi de lac vechi, intacte, mat. Dacă vechiul strat de lac este fragil sau descuamat, acesta este îndepărtat prin răzuitor și îndepărtarea vopselei. Se poate folosi și arderea cu precauție. După aceea, suprafața este șlefuită și praful de șlefuit este îndepărtat cu atenție. Obiectele care sunt destinate utilizării în exterior sunt înaintea lăcuirii amorsate cu conservant din lemn transparent din seria WOODEX. Șlefuiți suprafața din nou înainte de lăcuire și îndepărtați praful.

Aplicare

Înainte de utilizare, amestecați lacul până la fundul cutiei. Pentru amorsarea HELO 90 subțire adăugând aproximativ 20% TEKNOSOLV 1621. Șlefuiți ușor și îndepărtați praful înainte de acoperirea superioară. Acoperire superioară cu HELO 90 nediluat. Aplicați trei sau patru straturi la iahturi și alte lucrări de lemn exigente. Pe lemnul intern sunt suficiente două sau trei straturi. Șlefuiți ușor și îndepărtați praful dintre toate straturile de lac. Aplicați lacul cu o perie de lac largă. Trebuie să existe o ventilație bună în timpul aplicării și al perioadei de uscare a lacului. Notă! Pentru utilizare la exterior recomandăm lacul colorat.

Condiții de aplicare

Suprafața care trebuie lăcuită trebuie să fie uscată. În timpul perioadei de lăcuire și uscare, temperatura aerului ambiant, a suprafeței și a lacului trebuie să fie peste +10 ° C și umiditatea relativă a aerului sub 80%.

întreținere

Suprafața lăcuită atinge duritatea și lavabilitatea finală în decurs de 3-4 săptămâni. Manevrarea și spălarea dură trebuie evitate în această perioadă. Suprafețele colorate pot fi curățate cu o cârpă umedă sau cu un mop. Folosiți un detergent neutru. Suprafețele foarte murdare pot fi ulterior curățate cu un detergent universal ușor alcalin.

Depozitare

Trebuie păstrat bine închis și păstrat la rece.

AD00055

Fișa cu date

Solide
aprox. 44% din volum
Compuși organici volatili (COV)
Valoare limită VOC UE (kat A / i): 500 g / l. VOC-ul produsului: max. 500 g / l.
Luciu
Luciu complet
Sistem de nuanțare
Teknomix
Densitate
cca. 0,9 g/ml
Rată de împrăștiere practică
10 - 14 m² / l
Timp de uscare - fără praf
după 1 oră
Timp de uscare - la atingere
după 6 oră
Timp de uscare - acoperibil
după 16 oră
Diluant
EKNOSOLV 1621 (nafta solvent)
Curățare
EKNOSOLV 1621 (nafta solvent)
Ambalaj
0,45 L, 0,9 L, 2,7 L, 9 L
Marcaje de siguranță
A se vedea fișa cu date de securitate. NOTĂ! Datorită pericolului de autoaprindere, orice deșeuri din produs, ceață de pulverizare și cârpe murdare etc. trebuie păstrate într-un loc rezistent la foc în recipiente etanșe. Este recomandată și imersiunea în